Serietips

Jag är såå trött på vädret, är ju redo för våren nu. Men nej, vaknade till -9 grader och massa snö. Inte så motiverat till att lämna sängen idag och huvudvärk och halsont på det är ingen bra kombo. Men ett plus med detta vädret är ju att serietittande hela dagen är okej utan att behöva känna att man slösar bort dagen ;-) Jag tänkte därför tipsa om mina topp 5 favoritserier.

1. Modern family - En amerikans komediserie där man får följa Jay Pritchett och hans familj samt hans dotter Claire och sonen Mitchell och deras familjer i vardagen. En väldigt lättittad och rolig serie. Perfekt när man vill slö-kolla på något. Finns på Netflix.

2. Black mirror - Detta är en serie med fristående avsnitt och inget avsnitt är det andra likt. Man får i varje avsnitt möta nya människor och följa deras liv i olika typer utav världar. Har du sett Black Mirror så förstår du mig när jag säger att det är väldigt svårt att förklara innehållet, men ge serien en chans så är jag säker på att du kommer tycka att den är intressant. Finns på Netflix.

3. How to get away with murder - I denna serien får man följa Annalise Keating i hennes olika fall som advokat. Detta gör hon tillsammans med fem studenter som hon har valt ut till att bli hennes praktikanter. I börjar får man se att fyra av praktikanterna försöker bli av med ett lik och det får man reda mer efter tiden. En serie med väldigt mycket brott helt enkelt, så ett måste att se om du är intresserad utav sånt. Finns på Netflix.

4. Stranger things - Ännu en serie som är svår att förklara innehållet i och tror väl inte att någon har missat denna serien. Den handlar kort och gott om en pojke som försvinner på vägen hem. Man får följa hans vänner och familj när de försöker hitta honom. Men de upptäcker snart att det är något konstigt inblandat då en flicka med övernaturliga krafter dyker upp och känner igen den bortsprungna pojken. Finns på Netflix.

5. Bron - Det är en svensk-dansk kriminalserie som börjar med att en kvinna hittas mördad mitt på Öresundsbron på gränsen mellan Danmark och Sverige. Det visar sig snabbt vara en seriemördare som har sociala och politiska motiv med sina mord. Man får följa den svenska polisen Saga Norén och den danska polisen Martin Rohde när de försöker lösa brottet. Finns på svtplay.

Så sätt på någon utav serierna som du tycker verkar intressant, eller din egna favorit och bara ta det lugnt. Det ska i alla fall jag göra nu, kram!

  • Tipsar

Gillar

Kommentarer